DON’T WANNA SAY HELLO

Im still sick, men, jag mår bättre iallafall.
Idag kommer jag trotsa min sjuka och gå ut och busa med Bailey för det är så fint väder här i Malmö. En fråga till er hundägare. Det är en man med sin jakthundsliknande valp på 4 månader som vi alltid möter när vi är ute med Bailey. Han vill jämt hälsa, prata och hans valp, morrar och jag ser han som ganska aggressiv. Igår tex sa jag att jag inte ville att de skulle hälsa i koppel, han svarade Bailey behöver träna hon är så rädd, och släppte sin hund. Bailey bara skrek, så jag tog upp henne… det ska man inte göra i know, men jag blir så jäkla rädd. Ett bett, en liten knuff så hon ramlar, den andra hunden kanske ramlar på henne, ja vad som, så bryter hon ett ben? hon är ju pytte liten så det är så lätt att hon bryter någonting… hm.  Vad gör man med denna man? Jag vill inte att dom ska hälsa och ändå träffar jag honom jämt.
Btw, kolla dessa fina kollage, så tjejiga och fina grejer! När man är sjuk ligger man och internet kikar konstant, någon mer än jag?

 Inlägget innehåller affiliatelänkar

1.Jacka från Lexington HÄR / 2. Boots från Twist & Tango HÄR / 3. Mobilskal från Scotch & Soda HÄR / 4. Tröja från Day Birger et Mikkelsen HÄR / 5. T-shirt från Odd Molly HÄR / 6. Kofta från Jumperfabriken HÄR / 7. Necessär från By Malene Birger HÄR / 8. Boots från UGG Australia HÄR / 9. Nyckelring från By Malene Birger HÄR

1. Armband HÄR / 2. Triangel-bh HÄR / 3. Doftljus HÄR / 4. iPhoneskal HÄR / 5. Klocka HÄR / 6. Väska HÄR / 7. Halsband HÄR

 

 

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (7)
 • josefine

  Hej Josephine! Har du någon erfarenhet av fransförlängning? har du själv provat och skulle du vilja ha det?

 • Ann

  Säg bara åt honom att du inte vill att hundarna ”hälsar” på varandra.
  Och skulle det hända något och hans hund är den som inte är kopplad så åker han på det! Tänk på det, inte många som vet.

  Vi har haft hund förut och den fick ingen hälsa på för han hatade han-hundar så vi kunde inte garantera hur han skulle reagera om någon dofta hane, kanske skulle bita, det vet man inte.
  Man måste inte låta hälsa eller hälsas på alla hundar för att de är söta! 😉

 • Jenni

  Är själv hundägare och håller med ovanstående. Man behöver inte hälsa på alla och säger du till mannen att du inte vill ska han absolut respektera det. Du kanske ska förklara på ett sätt som han förstår tex. Bailey är väldigt ängslig då en hund attackerat henne förut (tror du sagt något sådant?) och därför inte vill riskera att ge henne fler dåliga erfarenheter och speciellt inte med en valp då dem inte alls vet hur man ska bete sig i sociala relationer hundar emellan.
  Jag hade blivit flyförbannad om någon släpper sin hund för att hälsa om jag sagt nej, väldigt respektlöst! ❤

 • Anna

  Hunden är bara 4 månader alltså valp. Och ibland kan valpar vara lite som jobbiga barn och behövas sättas på plats om de blir jobbiga ungefär som att en mamma säger till dom. Så att den morrar behöver inte vara att den är aggressiv.( morr är oftast en varning för att den andra hunden hår över gränsen lr i lek,mammahundar morrar på sina valpar tex innan de säger ifrån med ett bett vilket är bra,) Äldsta hunden är oftast den som dominerande alltså bailey och den yngre ska vara undergiven. Tex Tikar är alltid dominerande över hanhundar ibland behöver de göra upp med rangordning först.och då kan det vara morrande och även lite nafsade ( bitandes) som kan upplevas aggressivt men sen lägger sig men det kan ta långtid eller kort tid.när de bestämt rang kan de börja leka.att hunden lägger sig är tecken på undergivehet lr ett slick på andra hundens mungipor ( därför slickar hundar oss i ansiktet- undergivenhet)men här känner nog den yngre hunden ( som håller på lära sig gränser) att bailey är rädd o ängslig som faktiskt du har lärt bailey att vara och passar på o bestämma lite över bailey.om din kille är en lugnare person är det bäst du går en bit ifrån o låter han sköta mötadet med andra hundar och Inte lyfta hunden. Du lär ju hunden att vara rädd då o stärker beteendet med att lyfta o tycka synd.du måste vara orädd o avslappnad

  • josephine

   Jag förstår vad du menar. Nu är det så att denna hund hoppar på alla hundar och om dom säger ifrån så blir han väldigt aggressiv så han bryr sig inte direkt (kanske för han är valp?) ägaren sa till mig att han behöver någon tik som sätter honom på plats då är han är så orädd och hård och då vill jag inte att min rädda lilla pomeranian tik som är hälften hans storlek hund ska bli en försökskanin!!
   Och jag som gjort henne rädd? Är du seriös? Hon blev påhoppad som liten och skriker rätt ut som en stucken gris när denna lilla valp går på henne, klart jag blir rädd och tillsluten bär upp henne? När min kille är med henne så gör hon likadant, skriker, gömmer sig i buskarna/bakom oss osv, klart jag inte tvingar fram henne till något hon är rädd för?!?! Hon behöver träffa lugna, snälla hundar som busar och leker på ett lugnt sätt hon förstår och kan lära sig av, ingen hund som hoppar på, morrar, skäller och är vild runt henne så hon skriker.

 • Linnéa

  Om du säger åt han att du inte vill att dom hälsar och han ändå inte förstår. Så säg att hon har noskvalster! Då lär han definitivt inte vilja att dom hälsar! Jag låter i princip aldrig mina hundar hälsa på andra på våra promenader ute. Just för att jag känner inte dom hundarna. Så mina får bara hälsa på hundar vi känner. Frågar någon säger jag bara nej och fortsätter gå!

  • Linnéa

   Läste dom andra kommentarerna nu också och jag kan tillägga att det är mest bara skröna att hundarna blir räddare när man tar upp dom! Jag har gjort det med min äldsta flera gånger! Hon är inte rädd för andra hundar efter det! Gör man det jämt är det ju en annan femma.. Och om nu hunden skulle bli rädd för man gör det så hellre det! Än att den ska bli skadad eller ihjäl bitne för man inte tar upp den i sådana här situationer! Så jag tycker du kan säga att hon har noskvalster för då vill han definitivt inte att Bailey ska hälsa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *