ORKAR INTE MÅ SÅHÄR LÄNGRE

Jag är helt slut. Jag har aldrig känt mig såhär slut i kroppen och i huvudet. Jag sover mycket men är ändå alltid trött, jag orkar nästan ingenting med kroppen medans mitt huvud går på högvarv av allt jag har att göra och tänka på samtidigt som jag har världens spräng huvudvärk dagligen. Jag minns inte ens hur det känns att inte ha huvudvärk en dag, att inte ha spänningar i magen för min stress och ångest.

Jag utredde min mage för ca 3 år sedan, då körde läkarna ner en sån där slang i magen på mig och kikade runt och även kollade upp magen med ultraljud. Ingenting upptäcktes, ingenting konstigt utan all min magsmärta som jag haft i 3-4 år nu är på grund av ångest sa dom. I början var det endast på nätterna men senaste 2 åren så har jag fått det under dag tid med och nu senaste tiden har jag smärtan 24/7. Jag vet inte vad jag ska göra, jag står inte uuuuuuut med att må såhär dagligen. Förstår inte ens varför jag ens har dessa smärtor, vet egentligen inte ens varför jag har dåliga perioder eller varför jag får min ångest.

Usch, ikväll är en sån där dålig kväll då man bara vill ta en psykdusch, gråta och sen är det bra igen. Ibland behöver jag få ur mig allt.

Undra om man ska ta en månad ledigt, vad heter det ens? Sjukskrivning? Jag har ingen aning. Har aldrig ens tänkt tanken på hur sånt funderar då jag aldrig känt att jag behöver det eller har haft någon i min närhet som varit sjukskriven. Hur går det ens till? Vad gör man? Fattar inget men just nu känner jag att jag behöver en paus. Kanske tog jag mig vatten över huvudet när jag började göra denna julkalender.. jag tycker det är svin kul och det hoppas jag att ni märker i mina videos men det är en hel del planerande och jobb bakom det +att jag jobbar med annat samtidigt och åker överallt för möten, fatta att få ihop en video om dagen +allt det andra, bara tanken ger mig ångest och så får jag stressmage, spydde till och med på tåget igår, vet inte ens varför, jag är inte sjuk men jag kunde bara inte hålla mig, är alldeles yr dagligen… Jag har alldeles för många bollar i luften, jag tar åt mig alldeles för mycket och vill göra allt och även hjälpa andra, men jag kan inte länge göra det. Jag får dagligen förfrågningar från vänner, företag, random människor, UF företag etc om tjänster och annat och jag vill ta på mig det, jag vill hjälpa och jag känner mig som en hemsk människa om jag inte gör det, därför stressar jag sönder mig själv för jag säger ja till typ allt och sen blir hela jag pannkaka.

Nej usch nu ska jag sluta klaga, men jag vill bara förklara för er hur läget ser ut, jag kommer inte lägga upp någon julkalender idag… ni får två stycken imorgon istället, och imorgon är det säkert bättre… jag är förmodligen bara trött och stressad nu.

Puss på er fina ni ❤️

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (6)
 • Camilla

  Usch, hoppas verkligen du mår bättre snart!
  Försök att ta det lugnt och njuta av julen.
  Älskar sina videos på yt! Kram

 • Caroline

  Oh de gör lite ont i mig när jag läser ditt inlägg, jag själv har vart där. Lyssna på din kropp, ta en paus, för den viktigaste personen i ditt liv är du själv! Ta hand om dig, du är grym ❤️

 • Nathalie

  Gumman. Det är så vanligt med ångest idag, särskilt i den digitala värld vi lever i och att ständigt vara uppkopplad samt förväntan på att ständigt leverera. Man tänker ” varför mår jag dåligt när jag har ett så bra liv? även om man gör något man älskar finns det en gräns för vad kroppen klarar av att hantera. Det är SÅ viktigt att koppla ner och bara rå om sig själv, att ta en paus från jobbet. Jag vet att det är svårt när sociala medier är något du använder privat och samtidigt jobbar med. Försök avsätta tid då du verkligen kan vara ledig, att du kanske har schemlagt inlägg till de dagarna eller bara har en bloggfri dag? Ångest visar sig på olika sätt, och kör man bara på utan att ta signalerna på allvar kommer du bli utbränd, och då är det riktigt svårt att komma tillbaka <3

 • Moa

  Åh det låter inte kul 🙁 Att ha sådan smärta ska inte behöva vara din vardag. Men smärtan är din kropps sätt att förklara att den inte mår bra. Lyssna på den och prioritera det som gör dig gott ❤️

 • Anja

  Josephine va rädd om dig innan det är försent och glöm ej tänka på dig själv! ❤️

 • Karolina Ståhlberg

  Känner igen mig så mycket!! Du förklarar exakt som jag känner, under jul så ska jag bara ta de lungt och åka iväg på saker som jag rycker är roligt och avslappnande, har även problem me sköldkörteln/hormonrubbning så de har satt igång en otrolig stress o ångest, spydde också här omdagen pga av all press o saker man vill göra och kroppen hårnål högvarv, har. Också en underbar familj o allt runt omkring mig är super bra men för att kunna må bra så måste själen vara bra, så se till att ta de lungt nu från all sociala medier under jul, de ska jag göra o de kommer göra susen för dig med! Hoppas allt blir bra me dig och de vet jag att de blir också, kanske gå och prata med någon också?
  Kram! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *