IT’S A BEAUTIFUL DAY!

Idag vaknade jag verkligen upp på rätt sida, solen skiner (dock är det pisskallt, men det gör inget) himmelen är blå… det är bara en riktigt fin dag idag helt enkelt.

Dagen började med ett sjukhus besök. Jag har haft problem med min mage i ca 4 år nu och än idag vet man inte vad det är. Jag har blivit undersökt med ultraljud och gastroskopi, för er som inte vet vad det är så kör dom ner en slang med kamera genom munnen ner i magen och kollar runt bland tarmar och snusk. HEMSK upplevelse men ibland måste man gå igenom sånt… hoppas inte jag någonsin behöver köra upp slang genom andra hålet där nere, fy satan.

Varken ultraljudet eller gastroskopi gav några resultat utan det ser helt normalt ut men det känns inte normalt.

Det började för 4 år sedan, sommaren efter skolan då jag var tillsammans med mitt ex. Vi hade ett otroligt dåligt förhållande, det värsta jag haft och han misshandlade mig psykiskt. Så dåligt som jag mådde då vill jag inte ens tänka på och när jag väl tänker på det så skär det i mitt hjärta, att jag, den positiva härliga starka tjejen blev så sänkt att jag skadade mig själv, blev deprimerad och satt och grät varje dag på toaletten på mitt jobb på glitter i gallerian i Sthlm som jag hade då. Jag minns att min chef tog in mig för samtal och frågade varför jag satt ca 20 min varannan timma på toaletten och vad svarade jag? Jo jag ljög om att en familjemedlem till mig var dödssjuk, därför var jag ledsen.. jag berättade inte sanningen och hur min dåvarande pojkvän tryckte ner mig och fick mig att känna mig som en ovälkommen, dålig, hemsk tjej som ingen älskade, som ingen tyckte om och som endast han kunde klara av att vara med då jag var för ”psyk” för att någon annan skulle kunna vara med mig, tycka om mig, det var hans nästan exakta ord mer eller mindre + mycket mer.

Nog om det, det var då det började helt enkelt. Jag skadade mig själv på olika sätt jag idag inte ens vill tänka på. Min familj fick reda på i somras vad som egentligen hände mellan mig och mitt ex och hur dåligt jag egentligen mådde, mina vänner visste heller inte något om det, idag vet de en del, men inte allt. Varför höll jag allt hemligt? Jag ville inte visa mig svag, och att mitt förhållande var ett misslyckade…

Sen dess har jag haft kramper i magen på nätterna, det hugger och krampar och när jag vaknar kan jag knappt andas ordenkligt för det gör så ont. Senaste 2,5 året så har det kommit på dagtid också, men värst på natten..

Läkarna kunde som sagt inte hitta något fel utan dom sa att det var omedvetande ångest/panik attacker (minns inte exakt vad de sa men något i den stilen) och att jag skulle prata med psykolog. Tror ni jag gjorde det? -nej, det är inte så lätt att ”ta sig i kragen” och boka psykolog tid, jag har för mig att jag ringde men då var det väntetid i typ 3 månader så då struntade jag i det… Därefter lades mitt ”case” ner och fram tills idag har jag struntat i det, lärt mig leva med det men jag orkar inte det längre.

Dessa ”panik attacker” håller mig vaken om nätterna, tar otroligt mycket energi och jag kan inte fungera normalt, jobba så som jag vill jobba etc så idag äntligen var jag hos en läkare igen. Jag fick otroligt bra info där om vad det skulle kunna vara så vi bokade ny tid då vi ska ta massa tester och så bokade hon även in en tid till mig hos psykolog. Jag är super nervös.

Men, idag är en jäkligt bra dag! Jag är så HAPPY idag. Efter sjukhuset åkte jag på 1h hotyoga, sen gick jag ut med Bailey i det fina vädret och nu ska jag och Stefan sätta oss och jobba.

Jag är så glad och tacksam för allt jag har, och framförallt för min pojkvän Stefan. Han är verkligen världens finaste människa, på alla sätt och vis och jag ser verkligen upp till honom. Han är allt❤

Ha en fin dag alla ni, ni är värda allt och det bästa här i livet, glöm aldrig det! Jag har lärt mig det – trots att mitt ex sa när jag gjorde slut med honom att jag aldrig kommer hitta någon som orkar eller kan hantera ett sånt psyk som jag är förutom honom 😉 så fel han kunde ha. Haha!

Puss

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (7)
 • Carola

  Va fint att du delar med dig. Vilken tur att du hittat en fin kille nu. Hoppas dom hittar felet på din mage. Kram

 • Jenni

  Fina fina du, du är så otroligt stark och ska vara stolt över dig själv, du är en förebild för personer, jag hoppas innerligt att du mår bättre snart, det förtjänar du 💞💞 kram

 • Emelie

  Lider med dig!
  Som tur är har jag aldrig haft det där dåliga förhållandet, men magen! Alltså haha du vet ju!
  Och kameran i röven är fan inget kul, speciellt inte när ”allt är normalt” men ingenting i min vardag är normal!

  Heja dig, jag tycker du är grym och om Stefan är så bra som du beskriver honom (jag litar på dig för känner inte han😅) så förtjänar du verkligen han och han dig!
  You are awesome ❤😘

  Lycka till med magen, kommer följa denna resa extra noga ☺

 • Bella

  IBS kanske? Det låter ju onekligen som något psykiskt. Hoppas du blir av med kramperna!

 • Emily

  Hej Josephine ☺️
  Du är så duktig på att skriva och ta bilder! Älskade dig i eotb! Du är så genuin!

  Jag har haft typ samma problem som dig. Jag har gått till psykolog men är klar och mår så mycket bättre!

  Jag vill även tipsa om boken våga leda med hjärnan! 💕
  Kram Emily

 • Cajsa

  Hejsan! Hade samma sak i fem år, läkarna visste inte vad det var. Gick sen till en kiropraktor för satt snett på hästen när jag red. Visade sig att nerver var i kläm som gjorde att jag hade ont i magen, för nervsystemet funkade typ inte och gjorde tarmarna nästan helt förlamade. Gick ett halvår hos kiropraktorn, sen va all smärta helt borta. Så prova åk och kolla dig hos en kunnig kiropraktor! Skadar ju inte 🙂

 • Jennifer

  Hej!
  Jag hade precis samma besvär som du med magen innan jag fick veta att jag har IBS, och IBS fick jag av fysisk och psykisk stress. Idag mår jag bra och går till en kurator och pratar och går på ett slags kostschema. Hoppas du får reda på vad ditt problem är och att det inte är något allvarligt. Älskar din blogg och älskar att se vilken kärlek du och Stefan verkar ha. Ni är så fina tillsammans!
  Kram Jennifer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *