För några dagar sedan la jag ut en bild på min snapchat där jag skrev att jag lever ett liv jag inte vill leva och att jag skulle skriva varför jag känner så på bloggen.

Jag kan tänka mig att många missuppfattade vad jag skrev vilket är ganska självklart då jag inte skrev ut varför jag känner så och för någon dag sedan fick jag en kommentar att jag var otacksam som skrev ut så när jag är nyförlovad, har lägenhet och bailey.

Innan jag skrev ut detta på min snapchat satt jag och kollade igenom bilder, videos etc från när jag var och backpackade med min vän Frida och jag kände bara hjälp, vart har den där tjejen tagit vägen.

Jag älskar att resa, jag älskar att känna den känslan jag kände där och till er som inte har backpackat, ni förstår inte. Ni som har backpackat, ni förstår den där känslan.

Jag inser att jag jobbar med ett jobb jag faktiskt inte älskar. Nu tänker ni ”vem fan älskar sitt jobb varje dag” jag förstår er, klart man inte gör det men mitt jobb äter mig inifrån. Och nu tänker ni ”byt jobb då?” Ja, det är inte så jävla lätt när man är fast i det och nästan beroende, för det är det jag är.. men jag spånar på andra alternativ. Don’t worry.

 Jag älskade mitt jobb i början men den pressen och stressen jag känner nu har jag aldrig känt innan jag jobbade med sociala medier.  Jag har blivit enormt förändrad på grund av sociala medier, mitt mående har blivit förändrat. Jag går till psykolog då detta arbete äter upp mig och jag förstår att många av er inte förstår varför och det är okej, för ni vet inte allt som ligger bakom så självklart är det svårt att förstå men jag delar gärna med mig av det till er, om ni är intresserade.

Jag kan säga att nästan ALLA jag träffar som jobbar med det jag gör mår inte speciellt bra. Många går till psykolog, äter antidepressiva och det är mycket på grund av sociala medier. Jag har inte varit med så länge i sociala medier världen, drygt 2 år så jag vet inte hur det var innan men de jag känner som hållt på länge säger att det är otroligt annorlunda nu och det handlar längre inte om att ha kul med sin blogg utan endast stress och press.

Jag får ångest över varje bild jag lägger upp på instagram ”passar den i mitt flöde” för det är så jäkla viktigt för mig, konstigt nog. Jag hatar att jag känner så men det är ett slags beroende som vuxit fram med tiden. Jag får ångest varje gång jag ska spela in en video för jag kan inte vara mig själv fullt ut i mina videos för minsta lilla fel steg, råkar man säga något eller göra något som någon annan inte gillar, ja då blir man hatad och blir kallad olika hemskheter, uthängd på skvaller bloggar men, det ska man bara ta för man är ”offentlig”. Sen ska jag vara glad också, Fyfan för mig om jag är negativ eller bitter, då får jag också hat. Jag måste vara pigg, glad och super härlig i mina videos..

Jag vill kunna vara mig själv men jag har tappat mig själv, tappat självförtroendet och styrkan och därför lever jag ett liv jag inte vill leva. Jag vill vara mig själv, inte den personen andra vill att jag ska vara. Det känns som att samhället har byggt upp en perfekt social media influenser och att alla eftersträvar att bli den personen. Men är det inte just det allt detta handlar om? Att man är olika på sitt sätt och man följer den personen man gillar för att just den är sig själv och egen?

Jag är heller inte perfekt. Ingen är perfekt eller så är alla perfekta precis som de är. Jag är 25, de må vara en vuxen siffra men jag är fortfarande ett omoget barn i mitt huvud som gör fel, många gånger om dagen, som gråter och bryter ihop helt flera gånger om dagen, som känner, älskar och hatar, precis som du som läser detta. Jag kan inte göra allt perfekt så snälla förvänta inte er det från mig. Jag önskar att jag var det, jag önskar att jag kunde göra alla till lags och det är just det som äter upp mig, jag kämpar för det och sliter isär mig själv för att vara ”perfekt” men det ger mig raka motsatsen, jag mår bara skit av det.

Jag är tacksam. Tacksam för min familj, min släkt, mina vänner, min pojkvän och min hund. Detta är allt för mig så snälla tro inte att jag inte är tacksam, jag är bara trött. Trött på att må såhär, trött på att känna att jag tappar mig själv för en slags fantasti Josephine. Jag är också tacksam till er följare som dagligen peppar mig, vore det inte för er skulle jag inte fortsätta med detta.

Jag kommer vara mig själv från och med idag, iallafall försöka så mycket jag kan. Jag har en lång väg kvar att gå för jag är nerbruten, även fast det inte syns i mina medier..

Jag skulle kunna skriva en bok om detta, det är kanske det jag ska göra istället för att jobba som social media influenser (haha) nej men jag skulle kunna skriva så mycket mer men jag orkar inte. Jag kommer förmodligen få en del hat för detta också, konstigt nog. Ju mer man öppnar upp sig desto mer hat, just därför gör det ondare också, just för det blir mer personligt.

Jaja, tack för mig! Ni är bäst, ni fina människor. Ni andra som vill trycka ner andra, ni är allt annat än bäst.

Puss! 

Posted in: Uncategorized

You might also like

Sponsored - Glitter Black Weekend 30% We Are One - OLIVIA HAGÉUS: ETT ÖPPET BREV TILL MIN KROPP Caroline Roxy - MODEL PORTFOLIO We Are One - FÖRGYLL DITT HEM MED LYXIGA DETALJER Sponsored - Ur&Penn Upp Till 90% Caroline Roxy - New drop x Lices
 • Cajsa

  STARKT av dig! Fortsätt kämpa och stå för vem du är. Styrkekramar <3

 • Carro

  Du är så jäkla bäst!! Du är en stor förebild och bara älskar de du utstrålar!!!!! Styrkekramar

 • Lisa

  Jag hejar på dig ❤️
  Tips att lyssna på ljudboken: Munken som sålde sin Ferrari
  Den har hjälpt mig otroligt mycket!
  Stor kram!!

 • Nadja

  Styrkekramar❤️ Du är grym🌸

 • Gabriella

  Fruktansvärt att du känner såhär och jag hoppas verkligen att du kommer till en plats i livet där du mår bra psykiskt snart igen! Vill bara säga att du är en så himla inspirerande person och fantastisk förebild! Har följt dig på youtube i cirka ett år nu och älskar dina videos för du är så himla härlig och utstrålar så mycket positiv energi. KRAM!

 • Amanda

  Vill bara säga att jag verkligen älskar dina videos ☺️ det kan vara vad som helst, känns bara mysigt att få en inblick i ditt liv!
  Men om du inte orkar förstår jag det också ❤️
  Styrkekramar till dig verkligen!
  Älskar när du är ärlig i din blogg och hoppas att du orkar fortsätta 🌷🌷
  Och grattis till förlovningen! ☺️💎

 • Kajsa

  Världens starkaste, bara kämpa på i din egen takt, en dag kommer du må bra och den tiden vill jag följa , du äger, kämpa, du är en så stor förebild för väldigt många!!❤️❤️

 • Carola

  Du duger precis som du är!! Jag följer dig för den du är och inte en uppmålad bild <3 stå på dig! Kram

 • Sara

  Gud vad jag älskar att du tar upp sånt här, det är det som gör dig till en förebild för mig och många andra. Jag tycker du känns så äkta rakt igenom och inte någon som försöker måla upp det perfekta livet. Fokusera på dig själv och ditt mående och kör ditt race!! Kram

 • Madeleine

  Du är stark, fortsätt kämpa Josephine. Sociala medier äter upp än med tiden. Jag själv kände och känner fortfarande ibland exakt samma sak. Man ifrågasätter sig själv, jämför sig ständigt med andra istället för att fokusera på att lära känna sig själv, hitta sig själv. Vem man är. Ingen är perfekt, ingen har bara bra dagar. Trots att medier mer än gärna ger en skev sådan bild. Ett tips, som funkade för mig var att ta ner på sociala medier. Det låter enkelt. Men det är ett beroende och tar tid. Man trappar ner, lite i taget så känns det tillslut inte så konstigt att inte alltid ha mobilen, kameran och videon högsta hugg. Fokusera på de saker som verkligen betyder något för dig, du har en till synes fantastisk sambo, en urgullig liten pälsbebis. Du tycker om att resa, res. Lägg inte så mycket energi på vad andra tycker och tänker, det är trots allt ditt liv. Du får bara ett. Se till att inte missa ett ögonblick! Detta trots att vi älskar att följa dig, we’ll live. Tro mig! Ta hand om dig och all lycka till, verkligen! <3

 • Josefine

  Ååh ser fram emot den äkta Josephine ❤️

 • Linnéa

  Jag är 21 år gammal och när jag gick i högstadiet spelade jag upp en fasad som egentligen inte vad jag. Klädde mig som alla andra på skolan eller vad som var inne då, lyssnade på samma musik och hade deras åsikter. För jag ville passa in. Jag ville inte bli utstött eller vara den annorlunda. Men idag är jag 100% mig själv och är mer stark och då vet jag att mina vänner gillar mig för den jag är!

  Vad ”glad” jag blev när jag läste inlägget. Har länge tänkt på att alla ”social media”-personer har exakt samma personligheter, klädsmak, åsikter mm och jag tänker alltid att det kan inte vara dem. Alla kan inte vara likadana. Utan det är som du säger, något ni/du känner er pressade att leva upp till. Tack för att du står på dig själv och ditt riktiga jag och visar oss henne. För det är ju därför jag i alla fall vill följa personer, för att jag tycker om personen för den hon/han är. För ett tag sedan skrev Alexandra Nilsson ett inlägg om vilka bilder hon väljer att publicera på sin blogg och att hon inte gillar att allt ser så perfekt ut, utan att hon hellre vill visa bilder som är i dåligt ljus, inte bästa posen eller vinkeln. För det visar äkthet. Det förmedlar en känsla eller hur det faktiskt var i den stunden bilden togs. Så hoppas du mår bättre snart och fortsätter visa dina följare vem Josephine Qvist egentligen är 🙂

 • Leila

  Hej Josephine!
  Starkt inlägg verkligen! Jag tror att den här pressen som till en del, sociala medier och samhället skapat, drabbar de flesta unga tjejer och killar idag.
  Allt ska framställas så jäkla fint, glatt och perfekt. Men så är inte livet för de flesta!! Det som inte ”platsar” på insta eller snapchat, det göms bort. Städas undan och talas inte om… Men det är ju 99% av den man är! Hör hur snett det låter egentligen!! Man trycker omedvetet eller inte, ned sig själv!! Jag har lessnat ordentligt på ”den glada ytan” överallt och vill följa en människa!!!! Med alla variabler, som jag kan relatera till! DET är intressant, DET kan lära mig ngt, inspirera och hjälpa en genom tyngre dagar!! Du är inne på helt rätt spår. Vi vill se och följa dig! Inte en roll som du tvingas spela! Det kommer vara mest hållbart i längden, tro mig! Folk avföljer inte pga ett dåligt foto! Samtidigt så har ni offentliga personer iaf möjligheten att beskriva VAD era följare kommer få. Mode, smink, how to, musik, eller vad som helst. Ordet influencer är så himla dumt egentligen. Det menar ju att man alltid ska vara intressant för alla liksom…Nej, ta bort det och bestäm själv vad dina kanaler ska visa! All kärlek och massa styrkekramar! DU ÄR verkligen en superhärlig tjej med klass, humor och integritet!❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *