Godkväll lovers, hoppas ni mår bra, det gör jag tack!
Det är nästan 100% färdigt, jag behöver bara ett OK att jag är inskriven och få fakturan skickad till mig sen är det dags att börja med någonting som jag längtat efter i flera år, att rida. Jag ska börja rida på en ridskola här i Skåne, FATTAR NI HUR GLAD JAG ÄR? Och inte bara det utan en av mina allra bästa vänner Elin Hagberg ska börja rida där med mig så det ska bli så himla kul. Jag har inte längtat efter något så mycket som detta på väldigt länge.

Jag red och hade egen häst när jag var liten, fram tills 12-13 kanske sen tyckte jag att fotboll, killar och ”hänga i stan” var roligare än att stå och mocka skit, tyvärr, så vi sålde min häst. Idag ångrar jag att jag slutade då jag hade världens bästa häst som tävlade SM senare. Usch jag blir alldeles tårögd när jag tänker på den dagen vi lämnade honom hos familjen som köpte honom…

Jag älskar djur, speciellt hästar och har alltid varit orädd, tuff och älskat att hoppa. NU är jag lite rädd om jag ska vara ärlig och nervös. Jag har världens dåligaste balans, jag minns typ ingenting, jag är rädd för att ens sitta på en häst så ja… vi får se hur det går men jag VILL lära mig på nytt och i framtiden vill jag ha egen häst igen, det är en dröm.
Då jag nästan har glömt bort allt så jag och Elin ska börja en kurs som heter nybörjare 2, vilket känns toppen, att liksom ta det från början igen. Kanske är det som att cykla och köra bil? Att man bara faller tillbaka i det för man kan liksom? Vad tror ni?

DOCK behöver jag er hjälp. Jag ska köpa ridkläder såklart och jag undrar vart ni köper era ridkläder, skor och tillbehör? Kan ni rekommendera något speciellt plagg/märke?

Här är min gamla häst, Bad Boy hette han. Hans nya familj döpte om honom så jag vet inte vad han hette senare men så fin, min gamla lilla ponny<3

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (8)
 • Antonia Martinsson

  Åhh vad kul att du ska börja rida igen! Jag rider själv och de flesta av mina saker köper jag från butikerna Hööks och Charlies. De har alla möjliga märken där och gäller bara att hitta det som passar dig bäst, men jag skulle verkligen rekommendera Kingsland. Har även ett par ridbyxor från Back2Back som är så otroligt sköna och bekväma!!

  Jag hoppas du iallafall hittar vad du söker sen och att allt går bra!
  Massa kramar till dig

 • Linnea

  Du MÅÅÅÅSTE nästan ha ”CRW HOLLY” från hööks – skönaste ridbyxorna jag någonsin ägt! Dessutom väldigt bra grip så man får bra fäste i sadeln 👌🏼

 • Josefine

  Hej, detta ska bli roligt att följa. Jag hade själv ett uppehåll på 2år efter gymnasiet.
  Dock tog de lång tid att komma tillbaka. Hade ponny från 11år till 19, den när jag börja igen 21år blev de ju stor häst. Och de va mycket tuffare..
  Att skaffa medryttarhäst parallelt med ridlektioner på en skola kommer göra så du kommer igång snabbare och kan göra en snabbare utveckling.
  Börjes i Malmö är bra, ligger på stora bernstorp. Hööks och horze ligger vid jägersro.
  Ullared har billiga ridkläder men kvalitén är inte lika bra.
  Ridbyxor med grip gör så du sitter ner på plats i sadeln kan rekommendera de.
  VH Josefine

 • Amanda

  Jag äääälskar Horsemeups hemsida, kolla in den! Där finns allt du behöver.

  Tycker du ska satsa på ett par stallskor att ha när du gör allt i stallet, men sen ridstövlar till när du ska rida!

 • Alice Scharf

  Hjälmen som jag har nu är i från HV POLO. Resten utav mina ridkläder inklusive ridstövlar är ifrån Hööks , Charlies häst och hund , sharpman. På senaste när vi har varit på sharpman så har varken jag eller min mamma tyckt att det varit ett bra utbud. Vilket är synd då dem innan hade mycket fint. Nu är det nästan mer ”vanliga” men lite finare kläder.

 • Josefin

  Hej!
  Vad kul att du ska börja rida! Jag driver en ridsport butik runt i Europa och en webhandel Och när det kommer till skor så ariat är det garanterat skönaste och mest prisvärd stallskor/ ridskor du kan köpa.

  Till ridkläder så säger jag Cavalleria Toscana! Dom skönaste ridbyxorna och snyggaste kläderna på marknaden. Ja, dom kostar med än hööks ridbyxor. Men färgen försvinner inte efter några tvättar och kvalitén är otrolig!

  Ridhjälm så är kask lady peak säkrast och snyggast på marknaden! 🙂

  Ska bli roligt att följa dig!

  Kram

 • Edwina

  Kan rekommendera Hööks om du är ute efter en bra ”bas” med ridgrejer då priserna varierar. Om du är ute efter mer märkesgrejer är horze.se ett bra ställe att handla på.

  När det gäller hjälm så vill jag tipsa om John Whitakers hjälm Wellington classic. Den är både grymt skön, snygg och håller i flera år, den kostar lite men jag tycker den är prisvärd.
  Lycka till! ❤️

 • Nora

  Köp ifrån Hööks och märket CRW! Har ett par skitbra handskar ifrån kingsland också. Ridbyxorna från crw är skitbra. Tipsar också om att köpa ett par låga chaps, man får stadigare skänkel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *