FÖRSTA RIDLEKTIONEN

Okej, alla ni som inte är intresserade av min ridning behöver inte läsa detta då det endast handlar om min första ridlektion.

Kl 12:30 skulle vi vara på plats, nybörjare 2 heter ridkursen jag och Elin ska gå. VI hittade först inte vägen dit så vi var skit stressade, jag började nästan gråta i bilen då vi inte hade någon tank kvar (det var hälften ned på det röda), vi hittade inte och kom 10 min försenade(lektionen börjar 13). Dock när vi väl kom fram så var vi inte försenade, vi var tidigast av vår grupp.

Vi gick fram dit man anmäler sig, sa våra namn och tjejen visade oss vägen till våra hästar. Min häst var redan på lektion så jag fick ta han på plats efter den ridlektionen.
Jag var SKIT nervös inför att ens sätta mig på hästen. Först visste jag inte ens om jag skulle komma upp, han var ju svin hög? Men jag kom upp tack o lov. När jag sen satt där kändes det helt sjukt, jag var jätte rädd och nervös. Jag vet varför också, allt handlar om att jag är rädd för att bli avkastad då min balans inte är som förr utan super dålig.

Vi red i ett ridhus idag och upplevelsen var lite både och måste jag erkänna. Jag kommer inte ihåg ett smack så när vi kom in till ridhuset och hon bara ”nu kan ni börja galoppera” så kände jag bara jaha? jag minns knappt hur jag gör och så var jag jätte rädd då jag inte känner hästen eller vet hur den funkar.
Anyways så gick allt super bra men, hästen jag hade var tyvärr segast av dom alla. Läraren sa att han var som en tjurig ponny som ville göra sitt och han gick inte framåt om det inte var en annan häst framför mig som gick framåt. Jag skojar inte nu men under rid timman så rann det svett längs hela min rygg, rann ner i pannan från huvudet och alltså jag var helt slut, jag fick verkligen kämpa med honom + att han rymde och stack iväg med mig i stallet 2 gånger haha! Dom varnade mig dock att han var en buse i stallet och det var han verkligen, han bara stack iväg med mig hängandes efter honom in i andra boxar och käkade upp maten som fanns där haha…

Hur som helst kändes det super kul att börja med ridningen igen. Jag ser så fram emot nästa vecka MEN, tycker ni jag borde kolla om jag kan byta häst eller är det dumt att fråga om det? Man har hästen 4 ggr sen byter man men jag vill inte ha min sega häst som inte vill ridas 🙁 … man kanske bara får bita ihop och svettas helt enkelt eller vad tror ni?
(Och ja, jag vet att det är jobbigt att rida, jag har haft häst men jag har aldrig ridit på en häst som ej vill gå framåt ens, menar bara att det är roligare med en häst som har lite energi)

PUSS!!

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (5)
 • Amanda

  Vet att det är otroligt kämpigt när man hamnar i den situationen! Skulle nog dock försöka fortsätta kämpa dessa 3 gånger kvar med denna häst då jag tycker man lär sig som mest på dessa hästar i slutändan ändå, till slut kommer du få till det även på den jobbigaste hästen! Önskar dig all lycka till och längtar efter fler häst-inlägg!

 • Carola

  Ha ha förlåt men jag kan inte sluta skratta!! Den synen dig på denna tjuriga häst ;). Lycka till! Hoppas den får lite mer fart nästa gång

 • Ella

  Tycker också du ska fortsätta, det är alla ”strider” med jobbiga hästar man vinner på i slutändan. Om det så är en seg häst eller vildingen. De hästar jag aldrig glömmer och alltid stannar kvar i mitt hjärta är de som en gång skrämde skiten ur mig 😁 Och känslan av att inte ge upp är värt mödan under tiden. Bara kör på 👊🏻👊🏻

 • Linnea

  Får man fråga vart du rider? Bor i Arlöv och är så sugen på att börja rida igen. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *