RÖKNING

Detta är något jag dragit mig från att skriva om då jag vet att jag kommer få en hel del käftsmällar tillbaka men, jag tänker stå för vad jag tycker och det finns ingenting positivt med rökning så egentligen finns det ingen kommentar i världen som kan få det jag skriver låta negativt.

Rökning, typ det vidrigaste som finns, typ. Såklart finns det annat hemskt i världen också men jag stör mig på rökning då det finns överallt runt mig och vart man än är. Även fast jag har valt att inte röka så sitter man där på lunchen/middagen och får rök indragen i lungorna för personerna bredvid har valt att röka. Det luktar inte bara vidrigt och man tappar matlusten utan man får i sig röken själv och stanken sätter sig på ens egna kläder och hår. Det värsta av allt är när man ser personer stå vid djur och barn och röker? What the actual fuck? Jag såg en mamma stå vid 2 barnvagnar och röka här om dagen, IDIOT.

Jag har många vänner som röker och har haft familjemedlemmar som gjort det. Om jag inte hade sett den stora förändringen på mina nära så hade jag nog inte hatat rökning så mycket, men när jag vet och har sett med mina egna ögon vad rökning gör med oss människor så kan jag inte göra annat än att hata det.

Det förstör inte bara din insida, helt, som faktiskt väldigt många verkar strunta i för de är ju unga, de känner inte av vad som komma skall nu, men det förstör också din utsida, helt.

UTISDA: Din hy blir dålig och då menar jag inte bara finnar/acne (vilket absolut kan hända) utan jag menar att huden ser sunkig ut, grå dassig, lite tjockare/läder hy, dina tänder blir missfärgade och dåliga, dina naglar blir gula, din ANDEDRÄKT stinker, ditt hår stinker, dina kläder stinker och allvarligt talat, de som jag känner bryr sig väldigt mycket om sitt utseende, hur kan detta inte påverka dom och få dom att vilja sluta?
INSIDA: Rökning ger en förhöjd risk för cancer i bland annat munhålan, strupen, urinblåsan, bukspottskörteln, njurarna, magsäcken, livmoderhalsen och tjocktarmen. Framförallt är det lungorna som påverkas av rökningen. Nio av tio lungcancerfall beror på rökning, 9 av 10?????? Fattar ni ens!!!

Jag tjatar hål på mina vänners huvuden som röker, de tycker jag är svin jobbig och jag förstår det och ärligt talat ska jag sluta tjata på dom. Hade de velat sluta, alltså for real velat slutat så hade de gjort det. De hade inte ”slutat rökt på veckodagarna” eller ”bara rökt 2 cigg om dagen” det är inte att sluta, det är att leva i förnekelse. Jag känner många som bara bestämt sig för att nu, nu jäklar ska jag sluta och sen de sagt så har det inte tagit ett enda bloss och det är för att dom bestämt sig, ingen annan har bestämt det åt dom så jag ska sluta försöka bestämma det åt mina nära. Vill folk se ut som 70 när de är 50 och ha en hemsk röst och alla andra dåliga saker som rökning gör med oss så varsegoda, men det är synd för jag älskar dom och vill inte att de ska skada sig själva. Och JO, ni som tvekar på att ni inte kommer se äldre ut, JO, ni kommer se äldre ut. Blodcirkulationen hos en rökare är mycket sämre därav åldras huden fortare. Ni kan ju försöka hindra detta med jäkligt bra produkter och botox, just a tip.

Jag ska heller inte leka prinsessa, jag har faktiskt testat att röka. Jag har aldrig rökt 1 hel cigg men jag har absolut testat röka men jag kan inte dra halsbloss, det gör ont, jag vet hur skadligt det är och jag tycker det är vidrigt så jag har inte fastnat för det helt enkelt.

Jag förstår också att det finns olika anledningar till varför man röker, ångest har nog en stor del i det hela och nästan alla jag känner som röker säger att det är just när de har ångest eller mår dåligt eller blir nervösa, det är då de måste ta upp en cigg som lugnar dom. Rökning kanske ”räddar” ditt liv just då och det känns bra just då, men det finns andra sätt. Herregud jag har mått skit ibland som ung och mår så pissigt idag vissa dagar, röker jag? Nej. Det finns andra sätt.

Så till er alla där ute som röker, som sagt, jag kommer inte tvinga någon att sluta, jag KAN INTE tvinga någon att sluta, det är erat val men jag hoppas att ni slutar då ni skadar erat inre och yttre. Om ni inte vill och inte tänker sluta så för gudsskull, rök inte när andra sitter och äter/fikar bredvid er, det är SÅ respektlöst. Rök inte när djur/barn är nära er, det är ännu mer respektlöst. Love you all<3

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (6)
 • Miranda

  Äntligen en bloggare som skriver om rökning och hur skadligt det faktiskt är. Jag blir så glad att läsa att du tar upp detta ämnet eftersom du och dina tankar når ut till massa människor, båda unga och gamla.

  Min mormor dog i tungcancer för några år sedan på grund av rökning.
  Sedan dess har jag ännu svårare att förstå mig på människor som röker trots att man idag är så påläst om hur skadligt och farligt det är.

  Tack för att du tog upp detta ämne. Fler som du behövs!

 • Melima

  Jättebra att du uppmärksammar detta!! Jag håller med dig till 100%, speciellt det med att det är SÅ respektlöst att röka när andra äter bredvid och när folk röker i närheten av sina barn. Jag hoppas vissa tänker till efter ditt inlägg!

 • Frida Björkroth

  Jag är helt med dig, rökning är vidrigt på alla sätt!! ☺️💪

 • Amanda

  Jag är rökare och håller helt och hållet med om att det är vidrigt! Jag förespråkar absolut inte rökning och kommer aldrig göra.
  MEN , men.. När ickerökare/rökhatare menar på att vi rökare knappt ska få gå på gatorna , sitta på uteserveringar osv så blir man så förbannad.
  Är dom så rädda eller vad dom nu är för rök så ska dom nog tänka på vad dom andas in när dom går ut , alltså inte bara cigarettrök.

  • josephine

   Knappt gå på gatorna? det har jag inte ens nämt utan det jag nämner är att det är riktigt ofräscht när man sitter och äter att få ett rökmoln i sitt ansikte samt att det är otroligt respektlöst att röka bland djur och barn. Sitter man på en uteservering och känner att man verkligen MÅSTE röka kan man fråga de som sitter runt om kring om det är OK eller lyfta på sig och gå iväg och röka. Enkelt 🙂

 • Emma

  Håller helt med!
  Jag har aldrig testat att röka någonsin, aldrig varit nyfiken eller intresserad alls. Är också sån som tjatar ihjäl mig på kompisar, också även sett den negativa påverkan.

  Du skriver jätte bra och hoppas att folk som läser detta slutar röka ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *