Jag satt och bläddrade igenom instagram lite och hamnade på Alexandra Nilsson (kissies) instagram, jag följer henne men pga instagrams dåliga uppdatering så kommer inte nya posts upp efter tid utan de kommer upp huller om buller så man missar så mycket. Anyways, hon la upp en bild där hon tipsade om sin medverkan i nyhetsmorgon där hon pratar om aborträtten så jag klickade in där då jag tycker detta är väldigt intressant. HÄÄR kan ni se klippet. Jag ville dela detta och skriva lite om det då jag får inspiration av Alexandra. Jag tycker hon är så jäkla stark och cool som vågar gå ut med att hon gjort abort och verkligen står för vad hon tycker, GRYMT och en sann förebild.

Sverigedemokraterna vill minska abortgränsen till 12 veckor istället för 18 vilket Alexandra inte stöttar. Jag förstår henne och håller med henne. Vem har rätten till din kropp? Ingen förutom du. Det är ju just precis det vi talat om så mycket nu och som är otroligt uppmärksammat nu, kvinnans rättigheter. Jag tycker att det är en självklarhet att man ska få ta abort beslutet själv men det är såklart en svår fråga om hur många veckor det ska få kunna gå då det finns så många olika faktorer att tänka på. Jag är inte en expert på fostrets utveckling i magen men som jag förstår det så anser många att man tar ett liv när man gör abort och att det inte är fostrets ”fel” att det kommit till och att det faktiskt är ett foster, ett liv, men, jag anser hellre att man gör abort om föräldrarna är instabila, för unga, ingen inkomst kanske, droger, alkohol missbruk, psykiska problem, vad det än nu kan vara för anledning, än att man tillsätter ett litet oskyldigt barn i ett hem (om man nu ens har ett hem) där en varm, trygg och härlig uppväxt inte kan erbjudas. Varför ska barnet behöva lida? Jag personligen kan faktiskt inte se hur det är bättre att låta ett barn födas till att bo i misär eller tråkigheter än att göra abort, men vi alla tänker olika. Sen säger jag inte att alla som väljer att göra abort har det trasigt och mår dåligt men jag tror i många fall när en kvinna väljer att göra abort så beror det på någonting.

I många läder är abort förbjudet men det är inte så att abort inte finns. Kvinnor gör det ändå och riskerar sina liv då personen som utför aborten inte har tillräckliga kunskaper, modern utrustning etc. Enligt RFSU så utförs 22 miljoner osäkra aborter varje år, 47.000 kvinnor mister sina liv samt 5 miljoner kvinnor behöver uppsöka sjukhus efteråt. Jag tror att om man skulle sänka till 12 veckor tror jag man skulle skapa kaos ärligt talat, det skulle inte bli till det bättre. Jag vet själv när jag drömde att jag var gravid och inte fick göra abort, att det hade gått över. Jag grät i sömnen och vaknade av en panik attack, det var fruktansvärt och så, fast irl skulle det bli för många om vi inte fick bestämma själva över våra kroppar och våra val.

Ingen vill genomgå en abort, tro mig, det är hemskt, gör fruktansvärt ont och är bara så jävla hemskt så vad ni än gör, använd preventivmedel. Dock är inte alla preventivmedel 100% säkra men det är absolut bättre än inget och hittar ni inte ett preventiv medel som passar perfekt direkt så sluta inte, testa er fram tills ni hittar ett som funkar. HÄÄR kan ni läsa om olika preventiv medel.

PUSS PÅ ER<3

Posted in: Uncategorized

You might also like

Keela - Sri Lanka. Paulina Danielsson - Dagens look + min nya hårfärg Sponsored - Ur&Penn Upp Till 90% Sponsored - Glitter Black Weekend 30% Paulina Danielsson - Gör saker som gör dig lycklig. Caroline Roxy - Wknd Wbz
 • Linnéa

  Mycket kloka ord Josephine. Jag håller med dig till 100%!

 • Josefine

  När du själv kanske är gravid en dag och ligger där på RUL i v.18 tror jag INTE att du slänger med ord som rätten till min kropp och skulle förmodligen anse att en männsiska som gör abort i v.18 är smått efterbliven och hjärtelös. Det är ingen geléklump där inne, utan en bebis med fulla rörelser.
  Även ett ultraljud i v.10 visar ett foster som rör sina armar och ben till viss del.
  /en som själv har barn och har gjort abort 🙂

  • josephine

   Respekterar din tanke men tycker det är otroligt dåligt av dig att kalla folk som väljer att göra abort för efterblivna och hjärtelösa. Som sagt det är upp till var och en men hellre en abort än att föda ett barn till ett liv i misär och tråkigheter enligt mig:)

  • josephine

   Och så tror jag absolut att när den dagen är här, då jag ligger gravid i v18 och längtar efter min bebis så är det klart jag skulle gå sönder om tanken att göra abort skulle komma på fråga men det kommer det ju inte, för då är jag redo och vill ha barn. 🙂

 • Anna

  Väldigt kloka ord, instämmer helt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *