25 ÅRS KRIS? FINNS DET ENS?

 Det känns verkligen som att jag är inne i min 25 års kris, om det ens finns? Jag känner mig lost, förvirrad, ledsen, arg, glad, exalterad, lättad, rädd, stark, konstig alltså ja…. the list goes on men mest av allt så är jag nog förvirrad över mitt liv just nu.

Som ni alla vet vid detta lag har jag och Stefan valt att gå skilda vägar vilket såklart är super tråkigt och jag känner mig lite lost i vad jag ska göra med mitt liv nu. Det kanske låter konstigt och ni kanske tänker ”hade du inte ett eget liv fast du var med honom” både ja och nej. Jag flyttade till Malmö för att jag ville vara med Stefan och så sökte jag till sjuksköterske programmet för jag inte kände att jag trivdes att jobba med mina medier när jag bodde i Malmö och så planerade jag mitt liv lite efter mitt och Stefans förhållande. Nu när det är som det är så har jag insett att jag inte är speciellt taggad eller fokuserad på att plugga sjuksköterska, speciellt inte distans heller. Jag sökte distans för jag tänkte att om Stefan flyttar så kan jag ju bara ta med mig plugget men som sagt, nu är jag inte super peppad på att pendla, jag kan heller inte koncentrera mig på plugget för jag är inte så taggad som sagt som jag borde vara så, jag har tagit beslutet att hoppa av min utbildning och det känns faktiskt bra. Jag tänker att om jag i framtiden ångrar mig så kan jag ju bara söka in igen och hoppas på att jag kommer in en gång till och om inte så får jag väl plugga något annat eller plugga upp så jag får högre poäng så jag kommer in but for now så kommer jag inte plugga längre, det känns inte rätt i mitt hjärta.
Det finns andra saker jag vill göra just nu, jag vill fokusera på mig själv, mitt mående, mitt liv. Jag vill inte starta en utbildning som jag inte känner 100% för. Jag vet att jag inte kommer ge 100% om jag inte är 100% taggad på det och just nu behöver jag bearbeta detta som hänt på mitt sätt och inte stressa över plugg, det är inte det rätta för mig just nu, tyvärr. Jag kanske gör någon annan lycklig nu som står på köplats, jag hoppas det!

Jag är som sagt splittrad i mina tankar, mina planer, mitt liv.. men jag tänker börja med att göra det JAG VILL och fortsätta göra så som jag gjort, gå promenader, träna, äta bra samt börja resa lite. Jag älskar att resa, jag mådde som bäst när jag backpackade och jag saknar det så jävla mycket, saknar hur jag mådde och hur jag var när jag backpackade.
Jag har planerat in en resa till London, en resa till Italien och en resa till Dubai och sen får vi se vart jag hamnar.. en dröm är Sydafrika så det är ett mål för mig. Det kanske är så att jag flyr lite från problemen jag har i mitt liv just nu och då får det väl vara så, men det är mitt sätt att hantera det, ingen annans.

Ha en fin torsdag babes, PUSS!

Jag och de två pinglorna jag backpackade med för 4 år sedan. Här var vi i Australien över jul! MISS IT SO DAMN MUCH 

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (8)
 • Evelina

  Gör det som känns bra för DIG!

  Jag känner igen mig så j*vla väl i detta just nu.. Jag är 22 år och har varit sjukskriven ett par månader för utmattningsdepression och jag vet verkligen inte vad jag vill göra med någonting! Med jobb, mig själv haha.. Allt. Skönt att läsa att man inte är ensam om att känna sig vilsen osv!

  Hoppas verkligen att allt går bra för dig och att du lyssnar på dig själv framförallt! ❤️

 • Nadja

  Vi är två om 25års kris, mår likadant o undrar oxå om fler har de såhär i denna åldern😩 Hoppas du mår bättre snart o hamnar på banan o gör det som gör dig lycklig🌸 Styrkekramar💕

 • Rebecca

  Önskar så att du får må bättre snart!! Gör precis som du skriver det du vill och du mår bra av⭐️
  Vill bara att du ska veta att jag uppskattar väldigt mycket att du är så ärlig med hur du mår här på sociala medier, det behövs personer som dig i influencer världen som visar att allting inte alltid är perfekt!!
  Massa kramar till dig 💕

 • Jennifer

  Jag har varit med om nästan samma saker, livskriver hit och dit, idioter till ex som påverkat ens liv till det värsta, påbörjat andra jobb/utbildningar i hopp om att trivas men inget har känts bra… Åkte tillslut på resan som man drömt om sedan länge, backpacka i Asien i tre månader! Aldrig någonsin haft det så bra som jag hade då, går inte en dag utan att jag tänker tillbaka. Fick dock världens livskris igen när jag kom hem till Sverige… Svårt att gå tillbaka till det tråkiga livet när man bor i en liten stad i Norrland…

  Tro det eller ej, livet vänder så småningom och det kommer komma som en blixt från ovan när du vet vad du vill göra i livet! Skitsamma om vännerna utbildar sig, skaffar hyfsade jobb eller köper hus och bildar familj, man får ta livet i sin egen takt utan att stressa och bry sig om andra!

  Följ din magkänsla och ta dig tid att bara vara Josephine, lääänge! Du har varit en av mina favoriter på sociala medier och så kommer det förbli, oavsett vad du publicerar för bilder! Kram från Jennifer

 • Sarah Grönroos

  Alltså 😩🙌🏼 Tog slut med min kille från 5,5 år tsm på nyårsdagen. Böt stad, skaffade jobb och allt enligt vårt förhållande. Sen lämnade han mig mitt ifrån ingenstans. Så nu är jag fast med ett jobb i en stad ensam och har en identitetskris. Det är hemskt att säga men det är en lättnad att läsa att någon som du går igenom liknande saker. Har följt dig ett tag och du verkar som en grym människa! Så om du klarar det så ska nog jag göra det också.
  Massa styrkekramar till dig och nu jäklar kan vi göra vad vi vill! 😘🙌🏼

 • C

  Ut och res är det bästa man kan göra efter ett break 🙂 man får distans från så mycket saker och är mer in the moment. Och visst kan förvirringen komma tillbaka hemma sen, men var på en helt annan nivå för mig iaf och mådde mycket bättre. Man får fly ibland och du har ju alla möjligheter utnyttja det medans du är ung. Vet att du inte är as taggad på blogg osv men jag skulle resa och försöka uppdatera mer. Bara att du kan leva på det du gör är få förunnat även om jag förstår att det är mycket nackdelar använd det positiva i det 🙂

 • Camilla

  Ett uppbrott från ett långt förhållande är ju en slags livskris, tror inte att det har så mycket med åldern att göra, det innebär ju en stor förändring i den dagliga tillvaron oavsett vem som valde att lämna eller om det var ömsesidigt.

  Jag kan tänka mig att bloggen blir ett stort stressmoment där man aldrig riktigt är ledig, blir aldrig klar och kan gå hem liksom, det snurrar i huvudet konstant. Allt ska vägas på guldvåg och hur man än vänder och vrider sig ut och in kan man inte vara alla till lags, det blir alltid fel för någon hur man än bär sig åt. Som att bli tvingad att välja mellan svart eller vitt, vilket av det du än väljer kommer det alltid att finnas någon/några som föredrar det motsatta och grått funkar inte för då är du feg och fel som inte tar ställning. Utseendet blir självklart bedömt också, väljer man att ha en blogg och visa upp sig själv ska man ju helst se bra ut (men inte för bra då) för hur har man annars mage att visa upp sig själv i tid och otid. Fritt villebråd att ge ris och ros när och hur som helst då du själv valt att vara offentlig. Baksidan kommer nog alltid att finnas och det är kanske den du måste jobba med att på djupet kunna hantera, kanske få hjälp att hitta de verktygen men först måste du som sagt hitta dig själv, ju tryggare man är i sig själv desto mindre påverkad blir man av vad andra tycker om en 🙂
  Tänker att bloggen är en stor möjlighet för dig att kunna göra det du älskar, att resa. De flesta gillar att följa bloggar på resa så antalet läsare lär öka så länge du uppdaterar regelbundet. Fler läsare = fler samarbeten och annonsörer = mer pengar = råd till fler resor. Det är en otrolig möjlighet att kunna försörja sig och samtidigt välja var i världen man vill göra det ifrån. De flesta är bundna till sina arbetstider och begränsade ledigheter. Även om man inte väljer att resa så gör det stor skillnad att möjligheten finns. om man skulle vilja. Att ha möjlighet att kunna göra något men välja att inte göra det är stor skillnad mot för att inte ha möjligheten alls. Det går ju att skapa rutiner och fasta tider så långt det är möjligt med bloggningen också. Tycker verkligen att du ska resa och se världen, åren går så jävla fort och tyvärr får man ingen andra chans att leva om dem sen. Lycka till vad du än väljer.

 • J

  Hur tog det slut mellan er?
  Förstår att det måste vara väldigt tufft att gå igenom.
  Du verkar modig, stark och klok!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *