Jag har hela natten (då jag är super jetlaggad och somnade vid 4) legat och tänkt på livet, hur jag ska göra, vad jag ska göra och hela min kropp bara säger till mig att det är USA jag ska flytta till men, jag behöver er hjälp. Jag har ju bott (när jag var 17) i USA 1 år som utbytes student i södra Illinois (dit åker jag inte igen haha) så jag har ändå hyfsat bra koll på hur det är att bo där och plugga på High School men Collage, University alltså wooooow det känns så maxat, kommer man klara det? Ni som läser min blogg och har pluggat i USA, framförallt LA för det är dit jag ska om jag flyttar, hur tycker ni det var? Berätta ALLLLLLLT. Allt positivt, allt negativt, jag vill veta allt allt allt. Har ni någon bekant som har pluggat där så snälla skriv till dem och be dem gå in och skriva på min blogg för jag vill som sagt veta allt!

TACK PÅ FÖRHAND. PUSSSSSS!

Btw, hur mycket kaos blir det inte när vi kvinnor postar bilder då våra bröstvårtor är styva? Eller bröstvårtor överhuvudtaget men framförallt när de är styva. Att en bröstvårta kan skapa så mycket känslor hos folk är helt sjukt, hahaha men så roooooligt dock!

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (8)
 • Madeleien

  Dina bröst är så jävla snygga! Hur mycket cc? Vill minnas att du har Motiva eller hur?
  Puss på styva bröstvårtor 😍😉

  • josephine

   Åh tack!! Jag har motiva ja! Jag minns inte exakt hur stora men tror typ 265 eller något sånt! Har ganska små implantat och mycket av mina egna <3

 • Majlinn

  Jag klicka mig precis in på din blogg för jag såg att du varit i LA sista tiden! Jag har pluggat både på engelska skola (språk skola) makeup artist skola och nu går jag på Santa Monica 🙂 tillslut fick de bli college,
  Även fast jag verkliiiiigen inte är en pluggmänniska så var de helt klart värt att ändå välja o plugga på college tillslut! Jag trodde faktiskt skolan skulle vara sämre än vad den är och att kurser skulle vara lägre i kvalitet, men jag tycker att de är lagom. Lagom svårt, lagom lätt! Du kan pyssla ihop dina egna scheman o välja lite kurser bara för att till o börja med när du kommer! De är helt klart värt att plugga och få en utbildning när man får bo här 🙂 du kan skriva till mig på instagram och fråga vad du vill. Jag har varit här senaste 6 åren så jag är ganska ingrodd i LA haha 😅😅 pusssssd @mmonaaas

 • Sara

  Jag pluggade på Santa Monica college efter gymnasiet. Brydde mig inte om betygen, ville bara bli godkänd så man fick behålla CSN, så pluggade ungefär så mycket som jag gjorde i svenskt gymnasium. Men alltså det var såååå överdrivet fattade jag sen, fick A i alla kurser och 4.0 gpa haha (vilket jag har noll nytta av nu, kunde spenderat den pluggtiden på att leva life i LA ist haha). Jag skulle därför säga att nivån i community college är typ lite lättare än svenskt gymnasium. Tänk dock på att ett community college är annorlunda nivå än ett universitet. På community college går ju de amerikaner som inte har råd med 4 år på universitet (de transfer ofta efter 2 år till universitet) eller inte kommer in på universitetet med hjälp av stipendier för att de gjort så bra ifrån sig i high school. Så det är ju inte toppskiktet av amerikaner liksom, blev typ irriterad i vissa klasser för de var så tröga.. som psychology 1 kursen jag tog, INGEN fattade typ evolutionen haha.

  Vet ej hur du är i skolan men klarade du gymnasiet utan att plugga ihjäl dig så fixar du community college! 👍

 • Emma

  Hej! Flyttade hem ifrån LA för tre dagar sedan efter att ha bott där sedan september och pluggat på Santa Monica College. Jag precis som dej älskar LA å allt det har att erbjuda. Vart helt förkrossad när jag åkte hem men med allt övervägande tror jag ändå i längden det var bäst.
  Jag tror du har bra koll på alla fördelar LA har samt som många nämnt community college är en helt annan nivå än universitet och det är egentligen inte alls svårt att få A.

  Nackdelarna är dock: det är extremt extremt dyrt att bo i LA, vi var 5 tjejer som delade på en två sovrummare och då betalade vi ändå mellan 5-6000 var. Man är beroende av bil eller uber, du kan inte räkna med att du klarar dej långt på csn för att leva ett liv med bra kvalite. För att faktiskt få en bra utbildning behöver du gå minst 4 år och få en bachelor, något csn inte lånar ut pengar till till alla åren så i slutet av din bachelor kommer du få bekosta den själv ifrån egen ficka och det är inte billigt! Vi får inte jobba medan vi har studentvisum så vi kan inte tjäna några pengar samtidigt. Och när du väl är klar med din utbildning måste du troligtvis flytta hem igen ändå då det är eeeextremt svårt att få arbetsvisum/greencard.

  Summan av de hela, vill du dra för en bestämd tidsperiod, ha kul, leva livet, skapa minnen osv, DRA helt klart, jag hade det såå bra! Men vill du tänka långsiktigt , få en bra utbildning, bygga upp en framtid osv – du skjuter bara upp allting det när du drar då du ändå måste flytta hem igen!

  Har du mer frågor får du gärna kontakta mej på mejlen!

 • Julia Karlsson

  Hej!

  Jag har gått på Santa Monica College som är ett Community College, och utbildningsnivån kan jämföras med ett svenskt gymnasium. Så om du verkligen vill utbilda dig på riktigt skulle jag rekommendera ett riktigt universitet.

  Ett universitet är såklart lite dyrare och kräver lite mer disciplin, men en universitetsexamen i USA motsvarar ändå en univeristetsexamen i Sverige. Att ta en examen i USA kan dock ta väldigt lång tid, då många program kräver att internationella stundetet läser både engelska och matematik utöver sitt huvudämne, oavsett om du går på ett community college eller ett universitet.

  I Sverige motsvarar dock inte en examen på SMC någonting mer än en gymnasieexamen.

  Så, jag skulle INTE rekommendera dig att plugga på SMC om du inte vill gå om gymnasiet all over again. Det är i princip bortkastade pengar.

  En annan nackdel med SMC är att det verkligen kryllar av svenskar där…

 • Tina

  Hallå =) Har bott i USA 8 år nu, varav största delen av tiden i LA. Har en AA degree från SMC som jag absolut inte har någon nytta av i nuläget och skyhöga lån, MEN för mig var det värt det. Man lär sig sjukt mkt om sig själv när man ger sig ut på ett sånt här äventyr, får vänner för livet och ens engelska blir mycket bättre. Jag hade även turen att träffa min man i LA så för mig har allt varit värt det, tusen gånger om. LA är otroligt dyrt, speciellt till skillnad från Illinos där du bott tidigare. Har du några andra frågor så skriv / Tina

 • Cornelia

  Hej,
  Hittade din blogg idag så vet ej ens om detta ens är intressant längre 🙂 Men anyways – Jag hade också alltid en dröm om att åka til USA. Så efter en resa till Australien så flyttade jag till Santa Barbara, Los Angeles. Vilket var otroligt lärorikt! Pluggade där i ett halvår och ville absolut inte hem igen, men ville samtidigt inte vara kvar i Santa Barbara, var lite för litet för mig (men så gilllar man lite mindre stadskänsla så är det perfekt!) . Jag kände mig dock färdig efter ett termin och flyttade sedan till Miami! Dröm!! Anyways, om du skulle vilja ha mer info om Miami så kan jag absolut hjälpa dig! Och annars såklart, lycka till med vad du än vill göra i livet 🙂
  Ha det bäst!
  🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *