I know, rubriken låter galet dramatisk och den stämmer inte riktigt in på mig då jag idag inte känner att mitt hjärta är krossat och jag är inte alls ledsen över det som hänt mig utan glad och tacksam. Men att bli bedragen sätter sina spår precis som att när man blir lämnad så går ens hjärta i tusen bitar och man blir i många fall ärrad.

Jag och en av mina vänner som nyligen blev dumpad, en annan av mina vänner som alltid har kill problem pga dåliga tidigare förhållanden, vi pratar väldigt ofta om just detta ämne – HUR FAN dejtar man/ träffar man någon ny när man inprincip blivit en ”psykopat-tjej” efter allt man varit med om?

På riktigt alltså! Jag beundrar er som faktiskt bara slänger er ut i kärlekens värld efter ett hårt breakup/otrohet/krossat hjärta och bara låter kärleken komma till er. Ni är liksom inte rädda, ni misstror inte, ni bara kör på i vanlig takt och tar emot allt med öppna armar. Hur FAN gör ni? Kan ni lära oss andra som inte kan? Skriv en bok vetja, eller juste det finns redan en bok som jag faktiskt har läst. Den handlar inte om exakt det men typ. Den heter ”Det är slut! konsten att bryta upp utan att bryta ihop”. I know, it sounds fucked up haha men den där boken hjälpte mig sååå mycket när jag blev dumpad på gymnasiet av en kille jag var så där as kär i. Jag grät, skrattade, grät mer, skrattade mer när jag läste den där boken. Jag kommer aldrig glömma den meningen som fick mig att gap skratta och det var faktiskt den meningen som fick mig att börja släppa taget. Det stod något i stil med ”ditt ex tog en ordentlig titt på ditt fina underbara du (nu trodde man att man skulle läsa något nice liksom) och sa till sig själv nej, jag tror jag testar lyckan någon annanstans”. Hahahaha alltså det är så grovt, men så sant. Vet inte vart jag vill komma med denna bok grej men jag vill tipsa er om den som går runt med ett brustet hjärta och behöver en hjälp på vägen.

Anyways, tillbaka till ämnet. Så, hur dejtar man/ träffar man någon ny med ett krossat hjärta eller i mitt fall att man börjar bli lite av en ”psykopat-tjej”? När man gått igenom sånt jag gått igenom så tror jag inte det är så konstigt att man blir lite knäpp, men man vill ju helst inte det dock. Man vill våga lita på andra, man vill våga släppa in, öppna upp sig, tro på det de säger och gör men nej, just nu blockerar och ifrågasätter jag allt i mitt huvud.

Det är jobbigt as fuck och jag känner mig typ som en iskall, blockerad, stressig psykopat tjej som troligtvis kommer kväva nästa person jag träffar med alla mina problem. Okej nu överdriver jag men ni fattar poängen va? Eller iskall är inte heller rätt ord med tanke på att jag är världens känslo person , men kallare än vanligt iallafall.

Dock är jag ju gladare än någonsin, lycklig och jag lever ett sååå mycket bättre liv nu än förut så det går typ inte ihop? Eller?

Jag tror att många ser olika på denna fråga. En del tänker säkert att det bästa är att lita på den personen man dejtar/träffar och att man bara gör sig själv illa om man misstänker och är osäker osv, medans en del andra tänker att man kanske inte borde ge allt utan hålla avstånd för att inte ge den andra personen ”makten” att krossa en. För så är det ju? Eller hur? Ger man hela sig själv, hela sitt hjärta så ger man ju också personen man ger allt detta till makten att krossa en. Förstår ni hur jag tänker?

Alltså nej jag är fasiken rätt kluven när det kommer till detta. Vad har ni för tankar?

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (7)
 • Elin

  Tack detta var PRECIS vad jag behövde läsa just nu!! Vi är starka och värda det bästa – ren kärlek på riktigt ❤️!!!! Du verkar så himla mänsklig och sätter ord på sånt som jag tror många tjejer (och killar med) kan relatera till och känna.

 • T

  Jag tycker det är viktigt att bygga upp sig själv innan man ger sig in i ett nytt förhållande sen är det bättre att tänka ut hur du vill att din nästa ska vara som person för då är det lättare att dejta.

  Efter att jag blev helt krossad så tog det mig 4 år innan jag gav mig in i en ny relation och detta är det bästa förhållande jag haft för han visste innan vad han gav sig in i eftersom vi var riktigt bra vänner innan vi blev tillsammans. Så bästa är nog att lära känna varandra innan man går in i ett förhållande 🙂

 • Sus

  När du blir äldre kommer du förstå. Man slänger sig inte ut, utan man förstår vilka typer msn dras till och försöker se åt andra hållet, alltså fastna för mer snälla, ej så ytliga killar.

  Det i sin tur kräver att man själv har mognat och inte endast fokuserar på yta.

  Jag tror inte att du kommer hitta rätt förrän du tar dig förbi din singel-period, för du verkar behöva den.

 • Maddiken

  Vilket jävla bra inlägg. Du är fan så bra!

 • Filippa

  Vart kommer de fantastisk speglarna ifrån?

 • SARALEO.SE

  Fantastiskt inlägg fina Du! <3

 • Ellinor

  Det här blir första gången jag kommenterar på din blogg. Brukar inte vara inne och läsa särskilt ofta utan följer dig bara på Instagram. Men det här inlägget har så extremt hög igenkänningsfaktor hos mig i hur jag mådde och tänkte för några år sedan, så jag bara måste få dela med mig av mina tankar.
  Självklart vill alla ha någon och drömmer om ”the one”. Men sanningen för mig är, och har varit senaste åren, att om man letar och söker efter någon så är det för att fylla ett tomrum, och då kommer man aldrig hitta rätt. För då är man i grund och botten inte helt läkt och lite av en ”psykobrud” som du själv skriver. Killar ser gärna denna ”svaghet” och utnyttjar den tyvärr – speciellt när man är så otroligt vacker som du är.
  Att du känner dig lyckligare än någonsin är ett så JÄVLA GOTT TECKEN Josephine! Ställ dig frågan – om du är som lyckligast nu, varför måste du förändra på det då och släppa in någon ny?
  Jag tror att allting har en mening, och jag har läst att du har nya projekt på gång. Att träffa någon nu är kanske väldigt dålig timing egentligen? När du väl har landat och kommit på plats med det som framtiden väntar, så har du kanske haft the time of your life, läkt färdigt till 100% och det viktigaste: lärt dig att älska dig själv så att tomrummet har fyllts. DÅ kommer du vara redo för ett nytt förhållande. Man kan inte älska en annan människa förrän man har lärt sig att älska sig själv. Därför kan man inte dejta med ett brustet hjärta. Kärlek ska vara en bonus, inte ett måste.
  Jag har själv haft mina lyckligaste år från 2015 fram till nu (är 27 år om det spelar någon roll) och inte fått något förhållande till att fungera, men varje gång en relation har avslutats så har jag stått stark kvar och varit redo för nya äventyr. Självklart kommer tårar och saknad – men faktiskt ingen tomhet, för jag älskar mig själv och mitt liv och jag lever hellre ensam en med någon som inte förtjänar mig.
  Men för guds skull, dejta och ha kul! Det gör jag! Det finns inga rätt eller fel. Men stressa inte med kärleken. Den kommer när du är redo <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *