MITT HJÄRTA GÅR SÖNDER

Idag har jag legat och gråtit sen klockan 16. Eller imorse grät jag en skvätt också men nu har det varit kaos.

Imorse kl 08 åkte jag och lämnade Bailey på djursjukhuset för en opereration. Jag har bestämt mig för att kastrera henne pga ett par olika anledningar. Delvis för hon har det ganska jobbigt när hon löper, hon blir skendräktig och tror att hennes gosedjur är hennes valpar så hon passar på dom, bäddar till dom osv. Hon blir stressad och ylar och gnäller efter sina ”valpar”. Sen har jag även läst mycket om livmodercancer och pratat med veterinär och andra kunniga personer inom ämnet och nästan alla rekommenderar kastrering så då tog jag beslutet.

När jag lämnade in henne imorse så var jag så nervös att så fort jag satte mig i bilen igen kom tårarna. När jag hämtade henne vid 16 och fick se det stora köttsåret i hennes mage och fick hålla henne så bröt jag ihop igen och sen dess har jag legat här hemma bredvid henne och bara gråtit ihjäl mig (förutom när Cleo, min syster dotter kom hit i ca 1h då fick jag behärska mig) men så fort min syster hämtade henne så kom tårarna igen.

Hon ligger helt utslagen och kan knappt stå upp. Hon kunde dock kissa 1 gång ute och snart ska jag försöka få i henne lite mat. Jag är sååååå jävla orolig att somna för då kan jag inte ha koll på henne. Tänk om hon ramlar eller slutar andas? Tror jag kommer ställa klocka var 3e timma för att kolla så att hon är okej. Usch stackars lilla busen. Även fast jag vet att detta är för en god sak så skär det i hela mitt hjärta att se henne må såhär. Jag hoppas verkligen hon är piggare imorgon för just nu känner jag mig som världens sämsta hundägare ärligt talat…

Fler som varit med om detta? Hur hanterade ni det? 🙁

Älskade bailey <3

Btw heter det kastrera eller sterilisera? Jag sa sterilisera först då hon är en tjej men alla rättade mig och sa att det heter kastrera när det handlar om djur men verkar som att många säger sterilisera ändå? Så förvirrande…

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (15)
 • Chatrin

  Vi har precis samma problem med vår taxtjej. Är också i tankar om att sterilisera henne nu när hon är 3 år pga hon har det så jobbigt med skendräktighet.
  Hoppas hon blir bättre snart!

 • Vicktora

  ”En kastrering innebär att djurets könskörtlar tas bort. Det är de körtlar som producerar könshormon, dvs testiklarna hos hanar och äggstockarna hos tikar. … Vid en sterilisering får könskörtlarna vara kvar och istället klipper eller snörar man av sädesledarna respektive äggledarna.”

  Det är två olika saker helt enkelt!

 • Josefine

  På honor kan man faktiskt både kastrera och sterilisera medans man på hanar bara kastrerar, En kastrering innebär att djurets könskörtlar tas bort. Det är de körtlar som producerar könshormon, dvs testiklarna hos hanar och äggstockarna hos tikar. … Vid en sterilisering får könskörtlarna vara kvar och istället klipper eller snörar man av sädesledarna respektive äggledarna. det är såklart vanligt att hunden är lite trött efter en operation men hon piggnar nog till snart💕

 • Jessica

  Åh, snuttan! 💘 Hon kommer vara trött i någon vecka eller två men hon kommer bli piggare och piggare varje dag. Oroa dig inte! Jobbar på hunddagis och vi har haft ett flertal tikar och hanar som blivit kastrerade. De stannar hemma i ett par dagar/någon vecka och sen är de tillbaka på dagiset, så de behöver bara vila upp sig lite. 💕

 • Elin

  Sterilisera innebär att man bara kapar en ”ledning” i könsorganen så ägg och spermier inte kan mötas. Är ett ingrepp som sedan kan göras ogjort så individen kan bli fertil igen. Kastration innebär att könsorganen tas bort ur kroppen och är ett ingrepp som gör djuret infertilt för resten av dess liv.

  Angående att du är orolig för henne, ta det lugnt. Det är ett stort ingrepp så förståligt att hon är väldigt låg. Tänk själv hur du mådde efter din bröstoperation tex antar att matlusten var dålig och att du bara ville sova. Hade det varit min hund hade jag sett till att hon fått i sig mat, gjort sina behov och sen bara låta henne vila så hon kan återhämta sig och såklart absolut viktigast följa veterinärens ordinationer. Så länge inte veterinären varnat för något särskilt ser jag inte att du behöver vaka över henne så hårt. Komplikationer kan alltid hända men sannolikheten att hon bara ska sluta andas sådär är väldigt liten, det är betydligt större risk att såret skulle bli infekterat om det inte sköts rätt. Tror bailey kommer återhämta sig bra och vara pigg snart igen❤️

 • Amanda

  Hej. Vi hade jätte problem med våran hona. Så vi kastrerade/sterilisering henne när hon var väldigt ung. Hon var vell lite slö de första dagarna, men snabbt sen blev hon pigg.

 • Filippa

  Kastrerade min vovve förra året, han hade en kula i ljumsken så dom fick skära mer än vanligt. När jag hämtade honom fixade jag en liten myspöl på golvet och låg och grät där med honom😭 Han var jätteskruttig hela den dagen och natten, men bättre redan dagen efter. Jag kände mig också som världens sämsta mamma haha! Idag ett år senare syns det inte, och han är en mycket tryggare och gosigare hund nu. Krya på dig finaste lilla Bailey ❤

 • Elin

  Vi kastrerade våran pomeranian hane (på hans födelsedag😩) för två år sedan.
  Han hade det jätte tufft i 1 veckas tid. Ville inte gå för det stramade i såret, så när vi var ute så rusade han fram (som gallop så bakbenen skuttade samtidigt) för det stramade mindre i såret då, men så pep han och drog rumpan i marken och ville tvätta. Han tyckte det var sååå obehagligt, ville knappt kissa eller bajsa. Hade ingen aptit. Kissade på sig i sängen en natt för han höll sig när vi var ute. Ville inte dricka eller äta så jag fick blanda mjölk i vattnet och han slickade från mitt finger 😢 Ja usch det var plågsamt att se han hade det så jobbigt . Alla reagerar olika efter en sådan operation! Man kände sig som en hämsk människa som utsatt dom för det! Men det är för en god sak! ❤️ Hoppas att ni inte behöver gå igenom det vi gjorde! (Han mår såklart jätte bra idag, det vände när såret började läka och han inte upplevde det lika obehagligt längre)

 • Sofie

  Har varit med om samma.. tyckte också att det var så jobbigt när min hund skulle ställa sig upp stod han bara och skakade och gungade tills han inte orkade och la sig igen.. men iallafall sen när du ser att bailey blir piggare så kommer du bli väldigt lättad! ❤️

 • Filippa

  Har precis opererat min hane, han va ynklig, trött och kände obehag för de mesta de 2 första dagarna sedan har han varit som vanligt! Nu är de svårt och hålla han lugn istället så såret inte ska gå upp. Men de är hemskt och se när dom mår dåligt :-(.

 • Antonija Mandir

  Lillan ❤️ skickar styrkekramar till henne och dig! Tycker absolut inte du är en dålig hundägare, du gör det som är bäst för henne i längden! 💗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *