Jag är chockad, chockad över att läsa att han nu ska vandra fritt på våra gator. Mannen som skakade om hela Örebro, mannen som gjorde så att man inte vågade gå utanför sin dörr för man var rädd att bli överfallen.

Jag har aldrig berättat det här för er, aldrig skrivit om det och har knappt pratat om det men det brinner i mig när jag läser att han nu är frisläppt. Jag förstår verkligen inte. Han har förstört så många liv, liv som jag inte ens vet kommer kunna repareras men han ska minsann få gå fri, han ska minsann få en chans till i livet. Usch, idag skäms jag över Sverige.

Under perioden då dessa våldtäkter skedde i Örebro vågade jag knappt gå ut men en kväll gjorde jag det. Jag åkte på en hemma fest i Adolfsberg som är en liten bit utanför Örebro. Efter festen åkte jag och min vän Ida taxi till McDonalds i stan för att ”fylle käka”. Efter vi hade gjort det insåg vi att ingen av oss hade pengar till taxi hem och vi ville absolut inte gå hem för vi var så rädda så vi frågade en polisbil utanför McDonalds om de kunde skjutsa hem oss. De gick med på att skjutsa hem Ida som bodde 3-4 kilometer bort men jag som bodde ca 1-2 kilometer bort kunde lika gärna gå tyckte de. Så Ida hoppade in i polisbilen och jag, som inte ville ringa mina föräldrar och väcka dem mitt i natten började vandra hemåt. När jag var vid SF bio (ni i Örebro vet) och skulle gå över bron mot Järntorget så kände jag att en man kom gåendes ganska fort bakom mig. Jag vände mig om, såg en man med hoodie och luvan över huvudet och fick panik. Jag började springa, vände mig om, mannen sprang efter mig och han kom närmre och närmre, han var snabb. Jag skrek på hjälp men ingen var på stan. Jag genade genom den lilla parken vid Järntorget/karolinska skolan och såg en man stå lite längre fram på vägen så jag sprang det fortaste jag kunde, hann fram till honom, kastade mig över honom och bröt ut i panik gråt. Mannen som sprang efter mig kom fram till oss, drog tag i min arm och sa ”hon är med mig”. Mannen som jag höll om sa ”det tror jag inte hon är” och då svarade mannen som jagade mig ”jag bara skojade, jag skulle bara fråga om hon hade cigg”.

Jag vet inte vem denna man med hoodie var, jag vet inte om han jagade mig för att han ville fråga om cigg eller om det var i ett annat syfte. Det enda jag kan gå på var min känsla och min känsla säger mig att om mannen som ”räddade” mig inte hade stått där så är jag nästan 100% säker på att jag hade blivit våldtagen den natten.

Jag har aldrig känt en sån skräck känsla, jag har aldrig upplevt den paniken och rädslan. Jag mådde dåligt länge efter detta och då hände det ingenting förutom att jag blev jagad. Jag kan inte ens tänka mig in i hur våldtäkts offer känner, hur de måste känna när den personen som förstörde deras liv nu släpps fri på våra gator. Tänk om hans offer skulle möta honom på stan? Jag blir så jävla upprörd att jag får tårar i ögonen. Detta är en fet jävla käftsmäll till alla hans offer och jag förstår verkligen inte hur vårat system kan svika dem och hans nästa offer på det här sättet. Det står till och med att Kriminalvården säger att det är hög risk för återfall i sexuellt våld. What the actual fuck? Jag kokar av ilska. Det här är så fel, så jävla fel.

Text kopierad från Expressen. Ni kan läsa hela artikeln HÄÄÄR.

Niklas Eliasson dömdes till tolv års fängelse för 14 av de 18 brott han åtalades för. Två fall av grov våldtäkt, sex fall av försök till våldtäkt, olaga hot i ett fall, två fall av misshandel, två fall av sexuellt ofredande, ett fall av ringa vapenbrott och ett fall av försök till rån. 

Han dömdes också att betala totalt 730 000 kronor i skadestånd till de 14 kvinnorna och drygt 50 000 kronor till Brottsoffermyndigheten. Eliasson genomgick före domen en rättspsykiatrisk undersökning som visade att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning”.

Jag vill be alla tjejer att vara försiktiga. Gå aldrig aldrig aldrig ensam på kvällen. Om ni inte har pengar till taxi så ring era föräldrar, en familjemedlem, pojkvän, flickvän, vän. GÅ ALDRIG ENSAM.

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (2)
  • Emma

    Jag är också så jäkla upprörd över detta. Jag borde i Örebro när han härjade, man vågade ju fan inte gå ut. Helst gick man i grupp. Visst man kan hoppas att han nu fått hjälp och inte gör det igen men statistiken på återfall är ju inte lovande. Nej usch, för kort straff från början och så kommer han ut tidigare. Ogillas starkt! Tänker på alla offer, lär ju i vanlig ordning vara de som måste flytta för att inte riskera att stöta på honom…

  • C

    Håller helt med, finns en podd som handlar om just denna människa och det han gjorde. Jag mådde illa och kunde inte ens lyssna klart! Som sagt verkar han helt psykiskt störd och empatilös. Använde ju ett grovt övervåld och hoppade ju på folk även mitt i områden, utanför porten osv så kvinnor är ju inte säkra nånstans när han är ute. Håller med dig HELT! Bor i sthlm och har hund, älskar att gå i skogen/spår runt en sjö här osv. Men jag skulle aldrig våga göra det på em/kvällen, och snart är det ju mörkt dygnet runt. Känner redan att ska jag då inte kunna gå där alls?! Och detta är endast pga att jag är rädd, kan inte ens leva med tanken att det skulle hända mig. Var med om en liknande grej som dig att jag blev jagad, och kan än idag om jag tex har lurar i öronen hoppa till om någon kommer upp bredvid och hjärtat hoppar ett extra slag. Vi hade en våldtäckt kl 7 på morgonen i mitt område för ca 1 vecka sedan. Just där jag går med min hund VARJE dag i stort sett. Han har inte åkt fast ännu och gör än ju ännu räddare. Det är inte ok att man ska känna såhär :/ Du verkar så vettig och bra att du skriver om viktiga saker på dina kanaler. Du är så grym och verkar vara en toppen person

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *